Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines

Carla Jo: "L'ús d'arguments sexistes ens repugna. Estem al segle XXI"

El jovent socialista calderí, contra la reforma de Pi i Maragall

L'agrupació local de la JSC - Caldes / Sant Feliu, reunida en assemblea, ha decidit manifestar la seva posició contrària al projecte que el Govern Municipal de l'alcalde Jordi Solé (ERC) pretén impulsar per imposar una determinada reforma de Pi i Maragall.  

La primera secretària de l'agrupació local de la Joventut Socialista de Catalunya, Carla Jo, ha manifestat els motius d'aquesta decisió:

- En primer lloc, no és el moment més adequat per dur a terme una reforma que comporta uns elevats costos, mentre hi ha moltes mancances i prioritats socials a resoldre a Caldes. Moltes persones estan patint les conseqüències de les retallades dels governs de la dreta, amb el suport d'ERC i de l'alcalde Jordi Solé. Aquests col·lectius de joves, gent gran, gent a l'atur o treballant en precari, persones amb problemes per pagar la hipoteca o el lloger, ... són els que han de rebre principal i prioritàriament l'atenció i respecte de les administracions públiques a tots els nivells.

- Malgrat que una consulta popular per decidir quelcom rellevant és, a priori, una bona notícia, cal matitzar alguns punts. Si aquesta es celebra aquest cap de setmana, és perquè es va demanar des de l'oposició a l'Ajuntament. No ha estat iniciativa ni formava part dels plans de l'alcalde Solé, encara que ara es pengin la medalla. A més, una obra com aquesta, i una consulta per decidir si es du a terme o no, requereix un procés participatiu previ, seriós, i amb quorum. Cal debatre amb la gent, amb els veïns i veïnes, amb els agents implicats i afectats, les necessitats del carrer i els canvis que caldrien per millorar la zona. 

- Sotmetre a consulta un únic projecte i amb un periòde de executació d'un any, sense contemplar opcions alternatives, fa que la consulta manqui de certa pluralitat. Si o no. I prou. I si surt el NO, l'Ajuntament haurà gastat diners en un projecte per guardar-lo al calaix dels mals endreços. 

A aquests punts cal sumar-li una nota desagradable i denigrant que la campanya dels que estan pel SÍ a la reforma de Pi i Maragall ens deixa, amb cartells propagandístics amb arguments pel SI que són ofensius per sexistes. Es refereixen a la millora que suposaria per les "MARES amb cotxes" i de "DONES amb carros compra". Aquesta mena d'afirmacions resulten per als i les joves socialistes una clara mostra de repugnant sexista, que hauria de ser impensable a ple segle XXI.